Tahinli Brownie



Kendi başıma halledemediğim konularda destek almaktan çekinmiyorum. Bazen direnip, kendimiz üstesinden gelmeye çalışarak, kendimizi yorsakta, destek almak en iyisi. Bu hem psikolojik hem de fiziksel olabiliyor. Benim bu seferki desteğim uzun zamandır durduramadığım yeme isteği:) Her ay yeni kararlar, planlar ile başlayarak, hayatın temposuna kendimi kaptırınca hepsini unutuyor olmam! İnstagramdan severek takip ettiğim diyestisyenmelda ile kış detoksuna başlıyorum. 5 günlük bir program, alışkanlıkları değiştirmeye başlamak için güzel bir adım. Ayrıca sıvı detoksun yanı sıra, düzgün bir program ile yiyerekte toksinleri atıp arınabiliriz. Başlamadan önce de, aklımda kalan tahinli brownie yi pişirerek, son noktayı koyuyorum:)

Tahin biraz ağır ve yağlı, ancak brownie de öyle hafif bir tatlı değil! Yoğun ve doyurucu.. 2 dilimden fazlasını tek seferde yemek mümkün değil! Tahin seviyorsanız, bu tarifi deneyin, brownie ye yeni bir bakış açısı, farklı bir tad. Islak ve yoğun dokusu, büyüleyici tahin kokusu mükemmel. Üzerine çikolata sosu yaparak servis ettim. İsterseniz kaya tuzu ya da susam ile de servis edebilirsiniz.

Tahinli Brownie

Amerikan Cup ölçüleri kullanılmıştır.
Kare 15 cm lik kalıp kullanılmıştır. 22 cm lik kare bir kalıp tercih edebilirsiniz. 15 cm lik kalıp ile kalın dilimler elde ediyorsunuz.

1 cup tahin (240 ml)
1/2 cup beyaz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı (hindistancevizi yağıda olabilir)
1/2 çay kaşığı karbonat
1/3 cup (30 g) kakao
1 yemek kaşığı beyaz un (15 g)
1/2 çay bardağı süt
1/3 cup çikolata (%65 bitter çikolata) (40 g) bıçakla dogranmış
2 yumurta
Vanilya

Çikolata sos;

40 g krema
40 g bitter çikolata


Brownie yapılışı;
Tahin, şeker, süt ve yağı bir kapta karıştırınız. 
Yumurtaları ekleyerek, yumurtalar karışıma tamamen karışana kadar karıştırınız.
Ayrı bir kapta; un, kakao, karbonatı karıştırınız. Hazırladığınız karışımı, ıslak karışıma ekleyerek, karıştırınız.En son doğradığınız ya da hazır çikolata parçalarını ekleyerek karıştırınız.
Kalıba iki tarafından dışarlara taşıcak, artı işareti şeklinde yağlı kağıt yerleştiriniz. Böylece kalıptan daha rahat, dağılmadan çıkartabilirsiniz hem de kek çok kabarmayacağı için kenarları yağlı kağıttan buruşmayarak, düz olacaktır.

175 C ye ısıtılmış fırında 20 dk pişiriniz.


Çikolatalı sos;
Kremayı sos tenceresinde ısıtınız, kremanın kenarlarından baloncuklar çıkmaya başlayınca, sos tenceresini ocaktan alarak, içine doğradığınız çikolataları ekleyiniz. Krema kaynamamalı, sadece ısınması yeterli, karıştırarak çikolataları eritiniz. Sosun biraz sogumasını bekleyiniz. Soğudukça donucaktır. 10-15 dk sonra hala akışkan haldeyken, soğuyan brownienin üzerine dökünüz.

Afiyet olsun,

Etiketler: , , , , , , , , , , ,